Nieuws

September 2023:

OP 8 september van dit jaar werd onze jaarlijkse SJP weer gehouden in Bleiswijk in het mooie Rottemeren gebied en waren we zoals gebruikelijk weer te gast bij onze gastheren van restaurant ’t zeeltje. Dit jaar een uitzonderlijk warme week voorafgaand aan de sjp. Met de nodige zorgen of het wel door kon gaan in goed overleg een scenario opgezet zodat het voor mens en dier verantwoord kon blijven. Gelukkig zijn we in een omgeving met heel veel schaduw en water. Conclusie, het kan door gaan maar wel extra vroeg beginnen en z.s.m. op weg naar de dirigeer. Dat was het plan en zo gezegd zo gedaan. Zodra er keurmeesters beschikbaar waren en er een eerste groep A deelnemers zich op het secretariaat gemeld hadden konden ze op weg. omstreeks 12.30uur vertrok dan ook de eerste groep richting het A veld.

We zijn vandaag gestart met 13C, 48B en 24A Deelnemers, maar niet iedereen ging met het gewenste resultaat naar huis, vandaag haalden 8 deelnemers het C diploma, 16 het B diploma en 1 deelnemer het A diploma.

De volledige uitslag is te vinden op de Orweja uitslagen pagina’s

Winnaars C klasse: 
1: – Gentle Of the South-West Country – Engelse Springer Spaniel – Maarten Zandbergen
2: – Valley of Golden Glow Eight Hot Days – Golden Retriever – Ria Groeneveld
3: – Country Sports Sanne – Labrador Retriever – Lianne Dagelet

Winnaars B klasse: 
1: – Joya Jill From The Groove Of Joy – Labrador Retriever – Kees Zwartbol
2: – Blackthorn Royal Clarity – Labrador Retriever – Manfred van Kalkeren
3: – Bobbie Noekie v.h. Oudebaken – Labrador Retriever – Marit Brosky

Van de 24 A deelnemers mochten er 16 door naar het dirigeren en slechts 1 heeft hierbij ook het A diploma gehaald.

Winnaar A klasse:
1: – Jessie Skogaholms – Labrador Retriever – Jeroen van Meeteren

De sponsors van vandaag waren:


Augustus 2023:

De Onderlinge 2023

Op 12 augustus was onze gebruikelijk onderlinge proef dit jaar. Al vroeg gingen we op pad om de grote tent op te zetten, zodat we in ieder geval droog zouden zitten mochten de voorspellingen uitkomen. rond 9.00 meldde zich een gezellig groep van 18 cursisten en gingen we s’ morgens van start met het programma. Toch best een spannende dag voor sommigen en ook aan de de honden kon je merken dat het anders was dan anders. Iedereen zetten zijn beste beentje en/of pootje voor. Op een gigantische regenbui tijdens het opzetten van de tent na was het weer verder precies goed, niet te warm en niet te nat.

Aan het begin van de middag waren we met het C en B programma klaar. Terwijl de mannen de BBQ alvast klaarzetten en een aantal dames het bijbehorende “buffet” tevoorschijn haalden werden de punten opgeteld en zo kwamen we het spannendste deel, de prijswinnaars. niemand wist zijn/haar punten en dat doen we altijd expres dan blijft het tot het einde een verassing.

Ik had deze dag de tijd om ook wat foto’s te maken en die staan in ons Foto Album online.

e ook nu weer voor de beste 3 combinaties in de C en B klassen de gebruikelijke herinneringen en alle deelnemers kregen een certificaat van deelname mee. Ook werden de wisselbekers voor de beste jonge hond onder de 18 maanden en de beste hond van de dag uitgereikt.

Hieronder de uitslag:

Winnaars C klasse: 
1: – Mireille v.d. Boom – Beautiful Hunter Woody – (Dex)
2: – Marianne de Wit – Milan v.d. Chesannenhof – (Tom)
3: – Suzanne Hartog – Jameson vd Loenerhof – (Jeppe)

Winnaars C klasse

Winnaars B klasse: 
1: – Ria Groeneveld – Valley of Golden Glow Eight hot Days – (Chelsea)
2: – Caroline van Pernis – Pip
3: – Jitske van Dijke – Tickled Pink of Storm’s Legacy – (Djoeke)

Winnaars B klasse

En dan zijn er nog 2 wisselprijzen.

De “Beste hond onder de 18 maanden“, de winnaar van de “De Reeuwijks hout Trofee”:
Valerie Vork met Rebel Blend Chava ( Mira)

En de “Beste hond van de dag” – de winnaar van de “JHG trofee“:
Ria Groeneveld met Valley of Golden Glow Eight hot Days (Chelsea)

Hert was weer een mooie leuke dag om op terug te kijken.


Augustus 2022:

De Onderlinge 2022

Gelukkig konden we dit jaar weer als vanouds opstarten en verliep de training weer normaal zoals we dat gewend zijn en ook de onderlinge kon weer als vanouds in het veld als afsluiting genoten worden.

We troffen het met de weersvoorspellingen. Hoewel het eigenlijk met de verwachtte temperatuur van 33 graden veel te warm zou worden voor mens en hond, is er na overleg met de groepen besloten dat we extra vroeg zouden starten en dus stond iedereen om 7.00 s’ morgens klaar. Gelukkig koelen de nachten al aardig af en was het s’ morgens bijna fris te noemen wat voor ons alleen maar gunstig was. Ook een frisse wind was een welkome aanwinst deze ochtend. Met 23 van de 26 cursisten gingen we het veld in om per groepje alle SJP onderdelen door te lopen. Zoals altijd werd beoordeeld naar kunnen van de voorjager en hond en her en der ook de nodige tips en tricks nog meegegeven.

Door de vroege start waren we ruim voor de ergste warmte klaar en konden we in de schaduw van het resterende deel van de onderlinge genieten, de BBQ! wel wat vroeg (BBQ Lunch) maar niet minder lekker en zeer geslaagd!

Voor de beste 3 combinaties in de C en B klassen was er weer de gebruikelijke herinneringen en alle deelnemers kregen een certificaat van deelname mee. Ook werden de wisselbekers voor de beste jonge hond onder de 18 maanden en de beste hond van de dag uitgereikt.

Hieronder de uitslag:

Winnaars C klasse: 
1: – Ria Groeneveld – (gold) – Valley of Golden Glow Eight hot Days
2: – Erik Boerefijn – (lab) – Royal Anne van de Konijnen Haege
3: – Tina Wrede – (teckel) – Búri

Winnaars C Klasse

Winnaars B klasse: 
1: – Richard v.d Lek – (Vizsla) – Guus
2: – Diana Askes – (lab) – Spetter
3: – Caroline van Pernis – (lab) – Pip

Winnaars B klasse

Daarnaast zijn er ook altijd nog 2 wisselprijzen te winnen. Er is een wisselbeker voor de “Beste hond onder de 18 maanden” – de “De Reeuwijks hout Trofee” en een wisselbeker voor de “Beste hond van de dag” – de “JHG trofee
Hieronder de gelukkige winnaars, zij mogen een jaar lang deze mooie bekers op de schoorsteen plaatsen!


Oktober 2021:

SJP Bleiswijk

Op 29 Oktober, ook later dan anders was dit jaar onze SJP. Normaal gehouden in september maar gebonden aan allerlei regels waren we gedwongen de SJP te verplaatsen naar een later tijdstip en dus werd het eind oktober.

Gezegend met een prachtige herfst dag in het vooruitzicht gingen we ’s morgens al heel vroeg op pad om alles klaart te zetten voor het ontvangst van de 71 deelnemers van die dag. Om 8.00 gingen de keurmeesters naar hun post en om 8.15 was de eerste proef al van start.

De dag verliep bijzonder vlot en rond 12.00uur was het ochtend programma, de C en B onderdelen, nagenoeg afgerond. rond 13.30 kon beginnen worden met het middag programma, de dirigeer. Er stonden 22 A deelnemers aan de start van deze en 2 kwamen ook daadwerkelijk door de proef heen en mochten door naar het laatste onderdeel, de sleep. aan het eind van de middag wordt bekend dat beide ook het A diloma gehaald hebben.

vandaag gingen 5 deelnemers op voor een C diploma, 35 voor een B diploma en 31 voor een A diploma. er is 1 C diploma gevallen, 18 B diploma’s en 2 A dipoma’s.
Hieronder de winnaars van vandaag op de foto: (leuk detail, de winnaar in de C is een cursist van ons!)

Winnaars A klasse
Winnaars B klasse
Winnaars C klasse

Voor de volledige uitslag van vandaag: ga naar Orweja


September 2021:

De Onderlinge 2021

Na een ruim jaar stilte door de corona crisis konden we laat in het voorjaar toch weer een training opstarten en was daar dan eindelijk ook weer een onderlinge proef ter afsluiting van het seizoen. Anders dan anders maar niet minder gezellig.

Met een kleine club mensen gingen we ’s morgens het veld in om per groepje alle SJP onderdelen door te lopen. Er werd beoordeeld naar kunnen van de voorjager en hond en her en daar ook de nodige tips en tricks nog meegegeven. Grappig genoeg zagen we toch nog aardig wat gespannen gezichten maar al met al een ontspannen dag. Net na de middag waren we klaar en konden we de stand op maken. 

Voor de beste 3 combinaties in de C en B klassen was er weer de gebruikelijke herinneringen en alle deelnemers kregen een certificaat van deelname mee. Ook werden de wisselbekers voor de beste jonge hond onder de 18 maanden en de beste hond van de dag uitgereikt. Voor de foto’s ga naar de foto pagina
Hieronder de winnaars:

Winnaars C klasse
Winnaars B klasse
Winnaar Reeuwijkse Hout Trofee (Beste Jonge hond onder de 18 maanden)
Winnaar JHG Trofee (Beste hond van de dag)November 2019

De Nimrod!

Met Grote Trots mag ik wel zeggen heeft onze Trainster Andina samen met haar Labrador Jet een enorme prestatie geleverd door zich in 1 weekend te kwalificeren voor de Nimrod van 2019!

Door het winnen van 2 MAPS in 1 weekend behaalde zij in 1 x de benodigde 200 nimrod punten om zich te kwalificeren voor dit jaarlijks terugkerende jachthonden “spektakel” waar alleen de beste 18 jachthonden van Nederland aan mee mogen doen. Deze uitnodiging moet je dus echt verdienen, want alleen op uitnodiging kun je deelnemen.

Samen met Spectacle Miss Jet zal Andina dan ook trots starten op de 11de van de 11de in Groningen dit jaar!

Wij wensen Andina en Jet uiteraard heeeel veel succes maar vooral veel sportiviteit en plezier deze dag! Zet ‘m op!! 

via deze Link stelt Andina zich voor:

Spectacle Miss Jet, Labrador retriever, voorjager Andina de Vrij


Juli 2019:

De onderlinge van 2019

Op 13 Juli 2019 hebben we onze onderlinge proef gehouden in het Hoge Bergse Bos.

Een mooie gelegenheid om te kijken hoe ver iedereen in de training staat en waar nog wat aan gewerkt moet worden. Dit gaat natuurlijk vooral over cursisten die deelnemen aan de jachthondenproeven, maar ondanks dat een groot deel van onze cursisten uit jagers bestaat en de meeste daarvan niet aan de jachthondenproeven deelnemen waren ook deze toch gezellig aanwezig. 

De proefjes waren volgens het nieuwe reglement jachthondenproeven uitgezet, gelijk een mooi test voor later dit jaar als de proeven van start gaan.

Na een regenachtige start brak s’middags de zon lekker door en hebben we af kunnen sluiten in het zonnetje.

Voor de beste 3 in de C B en A klassen hadden we weer een mooie herinnering en de Wisselbekers voor de beste hond onder de 18 maanden en de beste hond van de dag werden ook uitgereikt. hieronder de foto’s.


Januari 2019:

De start van onze nieuwe  trainingsgroep Jachthonden Gouda!

Wij vallen onder de nieuwe stichting Jachthonden Zuid-Holland (voorheen KNJV provincie Zuid Holland). Binnenkort gaan we de trainingen verzorgen in onze regio. In april zal de cursus starten in een (vernieuwd) afgeslankt team.