Nieuws

Maart 2020:

COVID-19

Toen in maart van 2020 duidelijk werd dat het Corona Virus zich rap verspreidde door het land werden alle activiteiten stilgelegd, zo ook onze trainingen.   

 

Ook voor het aankomende jachthondenproeven seizoen was het onzeker of dit wel door kon gaan. Na overleg werd door ORWEJA besloten om voor ieders veiligheid dit jaar geen proeven te organiseren en derhalve zal er dus ook dit jaar geen NIMROD plaatsvinden.

Gelukkig ging het langzaam weer wat beter en mochten we in juni voorzichtig opstarten met de trainingen, weliswaar in aangepaste vorm en op gepaste afstand maar we mochten weer aan de gang. Later werd de beslissing van ORWEJA om dit jaar geen proeven te organiseren gedeeltelijk terug gedraaid maar alleen onder strikte voorwaarden zodat veiligheid gewaarborgd kan worden. Voor iedere organisatie dus de eigen keus of ze wel of geen Jachthondenproef organiseren dit jaar. Wij hebben er voor gekozen om 2020 over te slaan, dus Geen Proef in Bleiswijk dit jaar. Ook de Nimrod blijft geannuleerd.

Voor diegene die toch nog een proef willen lopen kunnen zich inschrijven Via het gebruikelijke My-ORWEJA inschrijf systeem. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste wijzigingen in het RJP (Reglement Jachthonden Proeven)

 


November 2019

De Nimrod!

Met Grote Trots mag ik wel zeggen heeft onze Trainster Andina samen met haar Labrador Jet een enorme prestatie geleverd door zich in 1 weekend te kwalificeren voor de Nimrod van 2019!

Door het winnen van 2 MAPS in 1 weekend behaalde zij in 1 x de benodigde 200 nimrod punten om zich te kwalificeren voor dit jaarlijks terugkerende jachthonden “spektakel” waar alleen de beste 18 jachthonden van Nederland aan mee mogen doen. Deze uitnodiging moet je dus echt verdienen, want alleen op uitnodiging kun je deelnemen.

Samen met Spectacle Miss Jet zal Andina dan ook trots starten op de 11de van de 11de in Groningen dit jaar!

Wij wensen Andina en Jet uiteraard heeeel veel succes maar vooral veel sportiviteit en plezier deze dag! Zet ‘m op!! 

via deze Link stelt Andina zich voor:

Spectacle Miss Jet, Labrador retriever, voorjager Andina de Vrij


Juli 2019:

De onderlinge van 2019

Op 13 Juli 2019 hebben we onze onderlinge proef gehouden in het Hoge Bergse Bos.

Een mooie gelegenheid om te kijken hoe ver iedereen in de training staat en waar nog wat aan gewerkt moet worden. Dit gaat natuurlijk vooral over cursisten die deelnemen aan de jachthondenproeven, maar ondanks dat een groot deel van onze cursisten uit jagers bestaat en de meeste daarvan niet aan de jachthondenproeven deelnemen waren ook deze toch gezellig aanwezig. 

De proefjes waren volgens het nieuwe reglement jachthondenproeven uitgezet, gelijk een mooi test voor later dit jaar als de proeven van start gaan.

Na een regenachtige start brak s’middags de zon lekker door en hebben we af kunnen sluiten in het zonnetje.

Voor de beste 3 in de C B en A klassen hadden we weer een mooie herinnering en de Wisselbekers voor de beste hond onder de 18 maanden en de beste hond van de dag werden ook uitgereikt. hieronder de foto’s.


Januari 2019:

De start van onze nieuwe  trainingsgroep Jachthonden Gouda!

Wij vallen onder de nieuwe stichting Jachthonden Zuid-Holland (voorheen KNJV provincie Zuid Holland). Binnenkort gaan we de trainingen verzorgen in onze regio. In april zal de cursus starten in een (vernieuwd) afgeslankt team.