SJP

Sinds jaar en dag vindt onze Standaard Jachthondenproef plaats in het recreatie gebied de Rottemeren.

Voor zover wij het hebben kunnen nagaan dachten wij dat de proef reeds 20 jaar in de Rottemeren gebied gehouden werd. Echter tijdens een gesprek met de eigenaar van het ’t Zeeltje, waar we jaarlijks te gast zijn, werd ons verteld dat de proef daar al gehouden wordt sinds de opening van het restaurant daar in 1978! Dit betekend dus dat we een jubileum hadden in 2018! Proef Rottemeren bestaat al 40 jaar!


Helaas moesten we dit jaar op het laatste moment besluiten om naar een andere locatie te zoeken ivm teveel blauwalg in het water. Gelukkig is het Rottemeren gebied groot en was de verhuizing redelijk eenvoudig en zo werd het dit keer het Hoge Bergsche bos in Bergschenhoek. De dag startte met een klein zonnetje en terwijl de temperatuur lekker steeg naar prettig voor zowel hond als baas ging de proef op tijd van start. voordeel van verplaatsen is dat niemand weet waar de proeven zitten en dus niemand van et voren heeft kunnen “oefenen” op locatie. Aan het einde van de ging gingen 13 voorjagers naar huis met een C diploma, 40 met een B diploma en 6 met een A diploma. al met al een zonnige en vooral geslaagde dag.

Foto’s van deze dag zijn gemaakt door Arista Fotografie. Ook Demmo Fotografie was aanwezig en heeft een serie foto´s gemaakt.

Uitslag:

Winnaars C Diploma:

1 ste: 41 pnt. – Richard Willemsen
2 de: 36 pnt. – Bibian Willemsen
3 de: 34 pnt. – Barbara Geers

Winnaars B Diploma:

1 ste: 79 pnt. – Marco Groeneweg
2 de: 76 pnt. – Anieke van Dort
3 de: 76 pnt. – H. Drukker – de Haan

Winnaars A Diploma:

1 ste: 95 pnt. – Wilma de Graaf
2 de: 95 pnt. – Jolanda Buningh
3 de: 93 pnt. – Bianca Koreman