SJP

Sinds jaar en dag vindt onze Standaard Jachthondenproef plaats in het recreatie gebied de Rottemeren.

Voor zover wij het hebben kunnen nagaan dachten wij dat de proef reeds 20 jaar in de Rottemeren gebied gehouden werd. Echter tijdens een gesprek met de eigenaar van het ’t Zeeltje, waar we jaarlijks te gast zijn, werd ons verteld dat de proef daar al gehouden wordt sinds de opening van het restaurant daar in 1978! Dit betekend dus dat we een jubileum hadden! Proef Rottemeren bestond in 2018 – 40 jaar!


Helaas moesten we ook dit jaar op het laatste moment besluiten om naar een andere locatie te zoeken ivm teveel blauwalg in het water en ook deze keer zijn we uit geweken naar het mooie gebied van het Hoge Bergsche bos in Bergschenhoek. De dag startte met een klein zonnetje. Terwijl de temperatuur lekker steeg naar prettig voor zowel hond als baas ging de proef op tijd van start. De dag verliep vlot met nauwelijks opstoppingen. het was even wennen met de Nieuwe versie van het SJP programma maar alles verliep naar wens.

Natuurlijk ook een hartelijk dank aan al onze Helpers en keurmeesters die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben. Zonder deze mensen is een proef niet mogelijk!

Ook dit jaar werden wij weer gesponsord door:

SanaVesta – www.kronch.nl

John Nihot van www.pettowel.nl

Aan het einde van de dag gingen 20 voorjagers naar huis met een C diploma, 32 met een B diploma en 9 met een A diploma. al met al een zonnige en geslaagde dag.

Uitslag:

Winnaar C Diploma:

1 ste: 46 pnt. – M. van Capel

Winnaars B Diploma:

1 ste: 75 pnt. – W. van Eck – Damen
2 de: 74 pnt. – H. van Gorkom
3 de: 72 pnt. – A. Heistek

Winnaars A Diploma:

1 ste: 94 pnt. – J. Buningh
2 de: 93 pnt. – M. Haspels
3 de: 93 pnt. – M. Broekhuis – Ronday